Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /customers/2/4/2/socialnews.se/httpd.www/wp-content/plugins/caldera-forms/classes/core.php on line 3732 Social News - nyheter från svenska företag
Information från Galleriorna Fyren och Guldsmeden i Hudiksvall
  • Söndagsöppet på Galleriorna Fyren och Guldsmeden gör Hudiksvall mer tillgängligt för invånarna.

Hudiksvall satsar på söndagsöppet i galleriorna

Hudiksvall satsar på en mer levande stadskärna.
Nu har stadens två gallerior – Fyren och Guldsmeden – slagit upp portarna för söndagsöppet.
– En stor satsning för tillgängligheten i staden – vilket vi tror kommer se till att Hudiksvall fortsätter vara Hälsinglands största handelsplats, säger butikssamordnare Emil Strandell.

Se butikerna som har söndagsöppet 

Det är nu tre år sedan gallerian Fyren i Hudiksvall, med sina i dag elva butiker, satsade på söndagsöppet. Diskussionerna har varit många om att utvidga handeln och göra Hudiksvall, Hälsinglands största handelsplats, tillgänglig hela helgerna.

Och nu är det klart.

Levande stadskärna

Gallerian Fyren har fått sällskap av gallerian Guldsmeden och tillsammans handlar det om 32 verksamheter som nu har öppnat upp för en levande stadskärna även på söndagar.

– Det känns jättebra att det äntligen har blivit klart. Med detta – söndagsöppet och mer tillgänglighet i Hudiksvall – så finns det ingen anledning att lämna Hudiksvall på helgerna, säger Emil Strandell, butikssamordnare på galleriorna Fyren och Guldsmeden i Hudiksvall.

Handelshistoria

Galleriorna Fyren och Guldsmeden har länge varit navet i Hudiksvall och satsningen på söndagsöppet innebär en stor satsning på tillgängligheten för invånarna i staden.

Det handlar även om lite handelshistoria eftersom det på allvar är första gången någonsin som stadskärnan har öppet på söndagar

– Absolut, det är en stor satsning på tillgängligheten för invånarna i staden. Vi i handeln måste agera snarare än reagera och då är detta ett stort steg i rätt riktning, fortsätter Emil.

Vad är på gång i Guldsmeden? Se hela schemat här

”Öppet när folk är lediga”

Många städer i Sverige har i dag problem. Istället för en myllrande och levande stadskärna har alltfler städer förvandlats till slumrande städer där all handel flyttat ut till olika handelsplatser.

– Vi har en handelsplats även i Hudiksvall (Medskog), men vi ser det som ett bra komplement till stadskärnan. Nu när vi har öppet hela helgen kan vi bemöta invånarnas viljor och behov av att ha öppet när folk verkligen är lediga. Jag vet ju själv hur det är och när jag har möjlighet att handla och besöka stadskärnan, tillägger Emil Strandell.

”Öppnar upp staden”

Länge har de populäraste dagarna i stadskärnan varit fredagar och lördagar, men nu hoppas Emil och alla andra på galleriorna Fyren och Guldsmeden att även söndagar ska kunna locka besökare.

– Vi har ju haft söndagsöppet nu i några veckor och vi ser hela tiden en ökning. Vi är väl medvetna om att det kommer att ta tid innan det satt sig i alla hälsingars huvuden att vi har söndagsöppet. Men trenden hittills har varit att besöken till galleriorna ökar. Jämför man med siffrorna vi haft de senaste åren för Fyrens söndagar så slår vi de varje gång, vilket är jätteroligt.

Gratis parkering

Förhoppningen är alltså att en mer tillgänglig stadskärna med öppna butiker, restauranger och caféer kan få Hälsinglands stolthet Hudiksvall att leva upp igen.

Och för att få fler att stanna kvar i staden på helgen bjuder galleriorna dessutom på fri parkering det första halvåret.

 

Tre butikschefer i Hudiksvall om söndagsöppna gallerior!

– Söndagsöppet är enligt mig nyckeln till att hålla vår citykärna vid liv. Det är helt enkelt så att vi måste kunna erbjuda våra kunder så mycket tillgänglighet som vi bara kan för att bemöta konkurrensen ifrån internet, externhandel och andra städers öppettider, säger Johan Berg, butikschef på Elgiganten/Phonehouse och tillägger:

– Det känns nu tryggt att kunna säga till våra kunder att vi har samma öppettider som gallerian Fyren.”

 

– Vi får en mer levande stad som gör att vi kan sälja på ytterligare en dag. Kunderna ser att vi anpassar oss till 20-talets mer flexibla livsstil och erbjuder mer service och ökad tillgänglighet till oss. Att vi dessutom stärker samarbetet med Fyrengallerian i och med att vi hela 2020 har samma öppettider är ytterligare en bonus, säger Kajsa Halvarsson, butikschef på Specsavers.

 

– Vi ser det som en styrka för staden. Vi visar oss samarbetsvilliga mot våra kunder att ha galleriorna öppna när de faktiskt är lediga och har tid att handla. Det är också affärsmässigt helt rätt då söndagen är den dagen vi har möjlighet att öka besöken rejält – en tendens vi ser hela tiden, berättar Isabelle Ahlqvist, butikschef på Intersport.

Se butikerna som har söndagsöppet