Information från Countryside Hotels

Så hittar du Sveriges mest unika hotell

Här är skattkartan till Sveriges häftigaste hotell.
Från Trelleborg i söder till Idre i norr erbjuder Countryside Hotels unika hotellupplevelser som alla andas både natur och kulturhistoria och erbjuder service och kök i toppklass.
– Att vara medlem i Countryside Hotels är en kvalitetsstämpel, säger verksamhetschefen Anna Madsen.

Vilket hotell tycker du om bäst?
Kolla in alla bilder här på några av Sveriges bästa hotell

Konceptet Countryside Hotels grundades redan 1983 och har sedan dess varit en samlingsplats för Sveriges häftigaste och mest spännande hotell.
Högklassig service, ett ambitiöst kök samt naturnära miljö och kulturhistorisk koppling är några av kriterierna för att platsa bland de i dag 42 hotellen.

”En lantlig miljö”

Men det viktigaste av allt är att varje enskilt hotell bjuder sina gäster på någonting alldeles unikt.
– Här finns allt från slott och herrgårdar till små gästgiverier och alla hotell ligger mer eller mindre på landet, eller i lantlig miljö. De flesta har nära till vatten och alla är är privatägda så det handlar absolut inte om några kedjor. Många har drivits av samma ägare i generationer. Det behöver inte vara femstjärnigt. Men alla hotell är unika upplevelser, varje rum har sin personliga prägel. Det finns en känsla och en tanke bakom allt och inget lämnas åt slumpen. Som gäst märker man verkligen passionen hos ägarna, säger Anna Madsen.
Vilka gäster vänder sig Countryside hotellen till?
– Vi har något att erbjuda de allra flesta. Men vi har väldigt mycket weekendgäster, det konceptet är stort så det blir självklart mycket par. Men även en hel del familjer och då framförallt på somrarna.
Hitta din unika drömweekend direkt här

”Som en minisemester”

När det gäller just weekendgäster så låg tidigare väldigt mycket fokus på spa. Så ser det inte riktigt ut i dag.
– Nej, i dag är spa någonting man snarare checkar av eftersom hotellen förväntas ha det. Många av våra hotell erbjuder även andra typer av aktiviteter för de gäster som vill ha någonting att göra, allt från fina mountainbike trails till kanot och kajak, ridning och fiske. Det blir som en minisemester. Sen har alla våra hotell ett erkänt bra kök och satsar verkligen på mat och dryck. Många av våra hotell är omnämnda i White Guide och det tyder ju på att standarden är hög, säger Anna Madsen.
Efter varje vistelse hos Countryside Hotels får gästerna betygsätta sin upplevelse på en skala mellan 1 och 5 där 5 är högsta betyget.
– De flesta av våra hotell ligger på minst 4,2 i genomsnittsbetyg. Att vara medlem i Countryside Hotels är en kvalitetsstämpel, säger Anna Madsen.

”Blir bjuden på övernattning”

På Countryside Hotels hemsida kan du enkelt hitta det unika hotell som passar dig allra bäst genom att sortera dem på landskap, prisklass och kategorierna Heritage, Tradition och Unique.
Man erbjuder också ett minst sagt lönsamt lojalitetsprogram. Efter fem vistelser på minst två olika hotell som ingår i Countryside Hotels, blir du bjuden på en övernattning med frukost. Du väljer själv om du vill ha ett enkel- eller dubbelrum.
Hitta din unika hotellupplevelse direkt här