Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/2/4/2/socialnews.se/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Social News - nyheter från svenska företag
Information från Spar Hotel

Välkomna hösten på Göteborgs smartaste hotell

När landet klär sig i höstskrud visar Sveriges trevligaste stad – Göteborg – upp sig i hela sin prakt.
Med sina två fantastiskt mysiga och prisvärda hotell – med hotellfrukost ända fram till 12:00 på helgerna – är Spar Hotel är det självklara valet när du ska boka in en weekend.
Här får du de bästa tipsen på vad du kan göra i Göteborg under ditt besök. 

Boka din höstsemester på Spar Hotel!

Hösten är så mycket mer än regn, mörker och rutiner. Det är också en bra tid att bryta vardagspusslet och få ny energi. Göteborg öppnar upp för en välförtjänt höstpaus och bjuder in till både härligt boende, mat, nöje och lite läskigheter.

Bo på ett fantastiskt trevligt hotell: 

Spar Hotel, som finns i både trendiga Majorna och lite mer centrala Gårda, har lyckats med konststycket att både vara billiga och ha en hög standard. Här får du ett prisvärt och bekvämt boende som ligger nära till allt. Välj ett rum som passar dig. Det finns allt från enkelrum till stora familjerum. Spar Hotel är även kända för sin fantastiska frukost för morgontrötta – som på lördag, söndag och helgdagar serveras ända fram till 12:00. Härligt va?

Halloween på Liseberg: 

De som har varit där vet. Att besöka Liseberg under Halloween är något alldeles speciellt. Nöjesfältet genomgår under hösten en gastkramande förändring och blir skräckinjagande roligt både för barn och vuxna. En ”måste-aktivitet” för barnfamiljer som besöker Göteborg i höst. Nytt för i år är skräckhuset Skogen, ett helt nytt skräckkoncept på Liseberg där besökaren tas med på en obehaglig vandring – för första gången utomhus – i mörker.


Matmarknader: 

Det finns få städer i Sverige som trots höstvädret känns så nära kontinenten som Göteborg med sina fantastiska matmarknader. Vad sägs som Bondens egen marknad i Haga där du hittar nyskördade och lokalproducerade produkter i ett härligt matmyller. Bröd, honung, sylt, marmelad, blommor, rapsolja, kött och höstens primörer – allt du kan önska dig i matväg finns. Missa heller inte klassiska Feskekôrka, som i början av 2020 stängs för renovering, där du bland annat kan njuta av dagsfärska räkor. Är du dessutom i Göteborg i mitten av oktober så kan du passa på att besöka korvfestivalen i Eriksbergshallen.

Boka din semester på Spar Hotel nu – vilket rum väljer du?

Ät mat i världsklass: 

På tal om mat, Sverige anses av många vara en av världens bästa länder när det kommer till just mat. Och Göteborg är inget undantag. I staden kan du uppleva fisk och skaldjur i världsklass och njuta av höstens fina råvaror. Här finns sex restauranger som belönats med Michelinstjärnor men också massvis av fantastiska budgetalternativ. Staden är också känd för sitt stora vegetariska utbud med massvis av roliga och spännande maträtter att upptäcka.

Vilket hotell väljer du?

  • Spar Hotel Majorna. Mysigt hotell med hemtrevlig atmosfär. Erbjuder 212 rum i många olika storlekar, varav ett är en större svit med egen bubbelbadavdelning. Här serveras en fantastisk frukostbuffé med det mesta du kan önska. På helger och under semesterperioden är frukosten öppen ända till klockan tolv. På sommaren erbjuds barnen en egen frukostbuffé med barnvänliga alternativ. Dessutom finns lekhörnor och lekrum. Spar Majorna passar perfekt om du vill hålla dig till de västra delarna av Göteborg. Närmsta spårvagnsstation ligger cirka 30 meter bort och det tar ungefär 15 minuter in till city.
  • Spar Hotel Gårda.Trivsamt hotell strax intill E20, nära det så kallade ”evenemangsstråket”. Perfekt om du exempelvis ska till Svenska Mässan, Ullevi eller Liseberg. Renoverades 2012 och har i dag 170 rum varav flera större familjerum. Serverar samma frukostbuffé, med samma öppettider, som på Spar Hotel Majorna och har utöver det även ett biljardrum och ett pingisrum. Det ligger cirka fem minuters promenad från både buss och spårvagn och det tar ungefär tio minuter in till city. Båda hotellen har egna parkeringsgarage där du står fritt så länge det finns ledig plats.

Upptäck parker och trädgårdar: 

Botaniska trädgården i Göteborg är något alldeles speciellt på hösten. Här kan man promenera runt en hel dag och njuta av flora och fauna från världens alla hörn. Det är inte speciellt förvånande att många anser att Botaniska trädgården är en av Europas mest imponerande. Glöm heller inte att besöka Slottsskogen med ett alldeles eget zoo för barnen eller Trädgårdsföreningen med sitt palmhus.

Nyfiken på Göteborg? Kolla in stans smartaste boende här!

Shoppa loss: 

Göteborg har ett stort utbud när det kommer till shopping. Från Monki World, Best of Brands, Superdry, H&M Home och Ralph Lauren till fantastiska second hand-butiker där du kan göra riktiga fynd. Det finns något för alla, vare sig du vill strosa runt i butiker på Avenyn eller i Linnéstaden, eller om du vill ha allt samlat under ett tak såsom i Nordstan eller i Arkaden.

Konserter och teater:

I Göteborg kan du dessutom besöka Nordens största litteraturfest när Bokmässan öppnar upp portarna på Svenska Mässan, dessutom kan du passa på att gå på teater och se bland annat Molières världsberömda komedi ”Den girige” på Teater Sesam. Kanske är musikaler mer din melodi, då går det att njuta av ”The sound of music” på Lisebergsteatern, annars besöks staden av många andra välkända artister i höst; Magnus Uggla, UB40, Måns Zelmerlöw och Danny Saucedo för att nämna några.

Fånga världens bästa hummer: 

I Göteborg kan du inte bara äta nyfångad västkustshummer. För den aktiva personen finns också chans att åka på Hummersafari och fånga delikatessmaten som av många anses vara världens bästa.

– Att fiska hummer en klar och fin höstdag går inte att beskriva. Det måste upplevas, säger Bosse Johansson som anordnar hummersafari från Hönö på Göteborg.com.

Boka din semester på Spar Hotel nu – vilket rum väljer du?